Pinkstermaandag: Muzikaal spektakel op de dijk!

De Pinkstermaandag wordt traditioneel om 10:10 uur afgetrapt met de aubade voor het Neptunus bestuur bij Café Centrum in Delfzijl. Hierbij zal uit volle borst het Neptunuslied gezongen worden. Voor de meezingers, het is gebaseerd op het Limburgs volkslied en de tekst kun je hier vinden.

Na de aubade start de rijtoer van het Neptunusbestuur, samen met de Burgemeester. De rijtoer wordt mede gemaakt door manage “Biessum”. De rijtoer eindigt op het sportpark Centrum waar om 11:00 uur een spetterende optreden plaatsvindt van de muziekkorpsen DHO en Showkorps Takostu.

En dan om 13:00 uur…dan barst het feest los met het Groningen Seaports strandfeest. Op het Hovécon podium treden op voor u de volgende artiesten: Frans Bauer, Marco Schuitmaker, de Party Animals en Boer Harm! Het geheel zal worden opgevuld door Papa di Grazzi en de Julian en Koen show. Tijdens het strandfeest is er een mooie plek ingeruimd voor personen met een beperking, mede mogelijk gemaakt door DOW Benelux.

In de haven van Delfzijl treedt het mannenkoor Oosterstörm uit Groningen voor u op. Het optreden begint om 14:00 uur tegenover de Boegschroef.

Om 20:00 uur kunnen de dansschoenen uit de kast en kan er meegezongen worden, want dan vindt de Hatch Cover Parts Grand Finale plaats in de Eemsdeltahal. Deze keer met de ABBA Tribute Band.

Om 23:00 uur sluiten we de Pinksterfeesten af met een gigantische vuurwerkshow in de haven van Delfzijl, aangeboden door de hoofdsponsor Koninklijke Wagenborg.

Iedereen heel veel plezier!

Pinksterfeesten ook voor de kleintjes

Naast de kermisattracties zijn er ook voor de allerkleinsten verschillende leuke evenementen gepland op de kermis. STITCH komt een bezoek brengen aan onze kermis op donderdag 16 mei om 19.00 uur. Op vrijdag 17 mei komen Mario en Luigi om 19.00 uur langs voor een gezellig bezoek. Op zaterdag maken de karakters van Paw Patrol om 15.00 uur hun opwachting op de kermis.

Wellicht handig, via deze site kunnen jullie kortingsbonnen krijgen voor de attracties.

Op Nobian Zotte Zondag zijn er leuke activiteiten op het kinderplein van de Klein Ibiza Eemsdelta markt.  Dit jaar is het plein van Kans & Kunst uitgebreid en kunnen kinderen kiezen uit maar liefst 3 activiteiten:

💿LP’s versieren
🌸Bloemenkrans maken
🐚Waxinelichthouder van schelpen en klei

Kans & Kunst is de hele dag aanwezig (van 10.00 tot 17.00). Je kunt aanschuiven wanneer je wilt en het is helemaal gratis!

Kijk voor andere activiteiten op de Facebook pagina van Klein Ibiza Eemsdelta

Veel plezier!

Pinkstervaart voor senioren

Een geweldig initiatief van de KZ&RV Neptunus en Gemeente Eemsdelta en in samenwerking met Senioren Ver. Eemsdelta, Cadanz Welzijn en Pact tegen Eenzaamheid wordt er voor de senioren op Pinksterzondag een rondvaart georganiseerd door de haven van Delfzijl.

Onder het genot van een hapje/drankje én muzikale begeleiding door The Great Borrelnootjes kunt u genieten van een mooie vaartocht. U kunt vanaf 14.30 uur inschepen bij de drijvende steiger tegenover hotel de Boegschroef, handelskade West 12, Delfzijl.

Opgave is verplicht en is mogelijk tot vrijdag 17 mei tot 12:00 uur via de receptie van Cadanz Welzijn. U kunt mailen naar info@cadanzwelzijn.nl of bel met 0596-745024. U kunt maximaal 3 personen (senioren) opgeven en vol=vol!

Wanneer uw aanmelding gelukt is krijgt u ticket(s) thuisgestuurd, deze dient u in te leveren als u aan boord gaat!
Vervoer naar de opstapplaats dient u zelf te regelen; houd hierbij rekening met drukte in het centrum en havengebied van Delfzijl.

Pinksterfeesten van start met Kermis en Markt

Morgen is het dan eindelijk zover en trappen we, zoals gewoonlijk op de woensdag, de Pinksterfeesten af met de jaarmarkt en de kermis.

De Pinkster jaarmarkt is een van oudsher een door boeren, burgers en buitenluidruk bezochte markt. Naast de vele kraampjes vindt ook het standwerkerconcours weer plaats. Standwerkers concoursen zijn, voor degene die dat nog niet weten, bijeenkomsten van standwerkers die hun producten aan de man proberen te brengen. Voor de winnaar wacht een mooie beker.

Op het Molenbergplein barst de kermis los. Zes dagen lang kunnen bezoekers genieten van een breed scala aan attracties, variërend van sensationele thrill rides tot kindvriendelijke pleziermakers. Wellicht handig, via deze site kunnen jullie kortingsbonnen krijgen voor de attracties.

Veel plezier!

Pets Place nieuwe C-sponsor

Pets Place nieuwe sponsor van de Pinksterfeesten Delfzijl!

Pets Place is dé dierenspeciaalzaak bij jou om de hoek. Of je nu op zoek bent naar het lekkerste hondenvoer, speeltjes voor je kat of het beste advies voor jouw huisdier, bij Pets Place ben je aan het juiste adres.

Pets Place is gevestigd op De Wending in Delfzijl

.

Inschrijving geopend Pinkster Zeedijk Wandeltocht

Liefhebbers kunnen zich al inschrijven voor de 31e Pinkster Zeedijk Wandeltocht op Pinksterzondagochtend 19 mei. Deze traditionele tocht, in samenwerking met de K.Z.& R.V. Neptunus en het Eemshotel, strekt zich uit over twaalf kilometer van de Eemshaven naar het Eemshotel in Delfzijl, waar een Pinksterontbijt wacht.

Aanmelden voor deze wandeling kan via e-mail naar wsvspirit@gmail.com, met vermelding van naam, woonplaats, aantal deelnemers, mobiel nummer en de keuze voor al dan niet ontbijt. Na aanmelding ontvangen deelnemers een bevestiging met betaalinstructies. Let op: het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 100, dus wees er snel bij. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Spirit PZW (wsvspirit.nl).

.

Emotion Events nieuwe C-sponsor

We zijn zeer blij met Emotion Events van Klaas Hofstede als C-sponsor van de Ponksterfeesten

Emotion Events heeft door de jaren heen veel ervaring opgebouwd met het cateren voor bedrijven, bij mensen thuis of op locatie. De mediterrane kook- en eetcultuur is daarbij het voornaamste kenmerk geweest. Zij hebben zowel voor particulieren als bedrijven feesten, culturele evenementen, besloten congressen, symposia en recepties verzorgd. Variërend van een tapasbuffet, een volledig uitgeserveerd meer-gangenmenu, lunches, borrels, high-tea of gewoon een kop koffie met taart. Daarnaast is Emotion Events ervaren in privé ontvangsten organiseren, cateren en faciliteren

Bij Emotion Events staat de gast voorop. Creativiteit, openheid en flexibiliteit staan voorop. Bij Emotion Events werken mensen die van lekker eten houden.
Kijk voor meer informatie op de website van Emotion Events: https://www.emotionevents.nl

.

Optreden mannenkoor OOSTERSTÖRM Pinkstermaandag

Op maandagmiddag, 2e pinksterdag, treedt het mannenkoor Oosterstörm uit Groningen voor u op in de haven van Delfzijl. Het optreden begint om 14:00 uur tegenover de Boegschroef.

Momenteel bestaat Oosterstörm uit ruim 62 leden, waaronder een orkest met vier-vijf accordeonisten, drie gitaristen, bassist en een drummer. Het koor staat onder de bezielende leiding van Mark Pepping die behalve het dirigeerstokje ook nog een vijftal instrumenten bespeelt.

Kijk voor meer informatie over het koor op hun website shantykooroosterstorm.nl

.

Pinkstervaart senioren

Een geweldig initiatief van de KZ&RV Neptunus en Gemeente Eemsdelta en in samenwerking met Senioren Ver. Eemsdelta, Cadanz Welzijn en
Pact tegen Eenzaamheid wordt er voor de senioren op Pinksterzondag een rondvaart georganiseerd door de haven van Delfzijl.

Ongeveer 200 ouderen, die deel uitmaken van de groepen van de Senioren Vereniging, Cadanz Welzijn en Pact tegen Eenzaamheid en te maken hebben met vereenzamen en weinig uit huis komen, worden uitgenodigd voor deze rondvaart met de ‘Regina Andrea’ welke begint om 14:30 uur en duurt tot 17:00 uur. Vertrek vindt plaats vanaf de drijvende steiger.

.

Marine Maintenance Service nieuwe C-sponsor

Marine Maintenance Service is in mei 2010 opgericht. Nu, ruim tien jaar later, werken er vijftien mensen. Het bedrijf richt zich op onderhoud in de scheepsvaart. MMS is gevestigd in Farmsum.

Met hun trouwe klanten hebben ze een fijne en goede samenwerking, zoals Scheepvaartbedrijf van Dam, Wijnne Barends, Boomsma Shipmanagement & Chartering in Sneek, Wagenborg, diverse kapitein-eigenaren en Amasus Shipping BV. Voor vragen, neem gerust contact op via info@marinemaintenanceservice.nl

Evonik nieuwe C-sponsor

Evonik Peroxide Netherlands BV is gevestigd in het chemiepark Delfzijl, waar het een eigen fabriek heeft voor de productie van waterstof. Door middel van ambitieuze doelstellingen wil het bedrijf de productie volledig verduurzamen. De geproduceerde waterstofperoxide wordt voornamelijk gebruikt als bleekmiddel voor textiel- en papierpulpvezels, als grondstof voor andere specifieke chemische processen en als oxidatiemiddel voor afvalwaterzuivering en bodemsanering.

Van den Herik Sliedrecht nieuwe C-sponsor

Familiebedrijf Van den Herik is waterbouwer in hart en nieren. De passie voor werken met water is ontstaan in 1946. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een multidisciplinaire onderneming met zo’n 200 medewerkers, sterk in zowel waterbouwkundige projecten als het opsporen van conventionele explosieven. Van den Herik is veelzijdig, heeft een sociale en duurzame aanpak én is innovatief.

Samen met hun onafhankelijke zusterbedrijven bouwen ze aan een toekomst die leefbaar, toegankelijk en veilig is voor de mensen die er leven. Engineering the future of water.

Benieuwd? Kijk hier voor een impressie

Delta Team nieuwe C-sponsor

Delta Team brengt al sinds 1995 vraag en aanbod bij elkaar. Met een team van vaklieden, leidinggevenden, ingenieurs en toezichthouders ondersteunen ze organisaties in de industrie en grond-, weg-, en waterbouw.

De werkzaamheden waar ze hun mensen op inzetten variëren van de organisatie en het regelen van personeel tot het volledig verzorgen van projecten en aannemen van opdrachten voor de korte en lange termijn. Zowel in Nederland als in andere Europese landen.

Eemsdelta waterontharders nieuwe C-sponsor

Eemsdelta-waterontharders is een bedrijf wat gevestigd is in de provincie Groningen. De passie voor water heeft geleid tot een logische stap in de richting van waterontharders. Met hun kennis en ervaring weten zij als geen ander hoe zij de kwaliteit van het water voor ieder huishouden kunnen verbeteren.

Door hun expertise bieden zij een breed aanbod van verschillende waterontharders voor zowel de zakelijke als de particuliere markt en kunnen zij maatwerk leveren om iedereen te laten genieten van zacht water. Heeft u een vraag over een waterontharder of wilt u meer informatie? U kunt altijd vrijblijvend bellen of mailen, tel. 0624274113 of mail: info@eemsdeltaontharders.nl

Stucadoorsbedrijf J. Bakker nieuwe C-sponsor

Even voorstellen:  stukadoorsbedrijf J.Bakker is een dynamisch, vakkundig stukadoorsbedrijf gevestigd in Steendam. Met de beste materialen en de laatste technieken, realiseren zij iedere opdracht geheel conform uw verwachtingen. Zij verzorgen een keur aan diensten voor zowel particulieren, bedrijven als instellingen.

Stukadoorsbedrijf J. Bakker heeft professionaliteit en netheid hoog in het vaandel staan, ook beschikken ze over ruime ervaring en doelgerichte expertise, zodat alle stucwerkzaamheden tot in perfectie worden uitgevoerd. Door de ervaring in de particuliere en zakelijke afbouwbranche verrichten zij alle voorkomende traditionele- en moderne stukadoors werkzaamheden.

Koen Licht&Geluid nieuwe C-sponsor

Al op jonge leeftijd was Koen de Vries gefascineerd door licht- en geluidstechniek. Hij deed veel ervaring op bij bedrijven uit de regio, maar Koen wilde meer. Ondertussen was hij druk bezig om zijn eigen bedrijf op te zetten. In de loop der jaren heeft Koen Licht & Geluid een goede naam en veel vaste klanten opgebouwd. Van grote evenementen, tot presentaties en openingen, Koen levert er de passende techniek.

Naast zijn eigen bedrijf heeft hij nog meer op zijn CV staan waar hij zeker trots op kan zijn. Hij toerde lange tijd door het land met de band Mooi Wark. Als vast lid van de crew was Koen verantwoordelijk voor het monitor geluid tijdens de optredens van de band. Hierdoor heeft hij ervaring bij o.a. Radio 538, TT Assen en Matrixx in Nijmegen.

Welkom Koen!

.

Ronald Makelaar nieuwe C-sponsor

Ook Ronald Makelaar is dit jaar als nieuwe C-sponsor verbonden aan de Pinksterefeesten van Delfzijl.

De visie van Ronald Haan, Makelaar en Hypotheekadviseur, en zijn team, is gebaseerd op het leveren van hoogwaardige diensten en het creëren van langdurige relaties met de klanten. Ze streven ernaar om de verwachtingen te overtreffen en elke klant een persoonlijke en op maat gemaakte ervaring te bieden.

De werkwijze van Ronald Makelaar is gebaseerd op professionaliteit, transparantie en integriteit. Ze luisteren naar de wensen en behoeften van hun klanten en werken nauw met hen samen om hun doelen te realiseren. Ze geloven in open en eerlijke communicatie en streven naar een langdurige samenwerking met onze klanten. Het team van ervaren professionals staat klaar om deskundig advies te geven en de beste oplossingen te bieden die aansluiten bij de specifieke behoeften van elke klant.

.

Antalya Grillroom nieuwe C-sponsor

Antalya Grillroom is als nieuwe C-sponsor verbonden aan de Pinksterefeesten van Delfzijl.

Antalya is al jaren een begrip in Delfzijl en omstreken en zijn gevestigd in de Landstraat 64. Ze staan belend om hun zeer uitgebreid menu met o.a. diverse vleesschotel en pizza’s, maar ook tosti’s, pasta en anti-pasta. Ze zijn 7 dagen per week geopend vanaf 16:00 uur voor afhalen en bezorgen. Kijk voor hun volledige aanbod op de site van Antalya Grillroom.

.

BOZU nieuwe C-sponsor

Jullie hebben vast en zeker al wel gehoord van de geweldige innovatieve drankjes van BOZU. DIt jaar is BOZU C-sponsor van de Pinksterfeesten in Delfzijl. De Iced Tea drankjes van Bozu zijn heerlijk licht in calorieën en daarmee een bewuste keuze! De Iced Tea blikjes zijn te krijgen in 2 smaken: Green Tea (Lemon Ginger) en Black Tea (Peach Hibiscus).

De heerlijke Iced Tea blikjes bevatten slechts 65kCal per blikje en zijn ook nog eens 100% Vegan en glutenvrij!

.

Dutch Flyboard weer aanwezig op zotte zondag

Ook op zondag, eerste pinksterdag, is de Dutch flyboarder weer aanwezig in de haven van Delfzijl. Het wordt weer een spectaculaire freestyle jetski show met acrobatische stunts. Te zien op zotte zondag in de haven.

Bootsman Events nieuwe C-sponsor

Met de komende pinksterfeesten mogen we een nieuwe C-sponsor begroeten namelijk Bootsman Events uit Delfzijl.

Het organiseren van een evenement is een vak apart. Het is veelomvattend en alles valt of staat met het maken van de juiste keuzes, een strakke planning én het creëren van een unieke beleving. Met name dit laatste is voor Bootsman Events een belangrijk onderdeel.

Bootsman Events, van Tanja Bootsman, staat voor goede service en kwaliteit, ontzorgen, gedrevenheid en is uniek in het organiseren van uw events. Klaar voor een zorgeloos en onvergetelijk event? Maak dan nu een vrijblijvende afspraak

Marine aanwezig tijdens Pinksterfeesten 2024

Goed nieuws: maar liefst 5 marine boten zullen aanwezig zijn tijdens de Pinksterfeesten in 2024. Het gaat om 3 Nederlandse schepen en 2 marineschepen uit België. De volgende schepen zullen aanwezig zijn:

  • Zr. MS. Snellius – Hydrograaf
  • Zr. MS. Mercuur – Torpedowerkschip
  • Zr. MS. Makkum – Mijnenjager
  • BNS Lobelia – BE Mijnenjager
  • BNS Bellis – BE Mijnenjager

Pinkstertrail 2024: 18 mei!

Goed nieuws: je kan je vanaf vandaag inschrijven voor de Pinkstertrail 2024 via de website www.pinkstertrail.nl. Schrijf je vandaag nog in en zet de datum zaterdag 18 mei in je agenda.

Op zaterdag 18 mei tijdens Pinksteren wordt er in Delfzijl een spannende Pinkstertrail georganiseerd. Tijdens deze trail ga je op avontuurlijke wijze langs prachtige plekjes en bezienswaardigheden van Delfzijl. De Pinkstertrail is een leuke en uitdagende activiteit voor jong en oud, en is een perfecte manier om op een actieve manier de stad te verkennen tijdens het lange weekend van Pinksteren. Mis deze unieke ervaring niet en schrijf je snel in voor de Pinkstertrail in Delfzijl

5e EDITIE VOLLE KRACHT OVER DE GRACHT!!

Voor de vijfde keer op rij organiseert stichting ‘Volle kracht over de gracht’ het evenement ‘Volle kracht over de gracht’, tijdens de Pinksterfeesten op zaterdag 18 mei a.s.

Volle kracht over de gracht is een evenement dat je met een (zelfgemaakte) fiets over een ‘smalle’ baan van ongeveer 30 meter zo snel mogelijk naar de overkant fietst en er niet afvalt. Er zijn diverse geldprijzen te winnen voor o.a. de snelste man/vrouw, de originaliteitsprijs, de pechprijs. Bedrijven kunnen ook in teamverband mee doen, zijn winnen een wisselbokaal. Het evenement zal dit jaar wederom aan de gracht in Delfzijl plaatsvinden op 18 mei a.s. om 13.00 uur.

Kijk voor meer informatie op https://www.vollekrachtoverdegracht.nl/