Programma Pinkstermaandag

De 2e pinksterdag staat in het teken van het strandfeest en het vuurwerk. Maar deze maandag zal zeker ook in het teken staan van Bouke.

De dag begint om 10:10 uur met de aubade voor het Neptunus-bestuur bij café het Centrum. Op Sportpark Centrum gaat het om 11.00 uur verder met een optreden van muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl. Tevens wordt er een optreden gegeven door het Kamper Trompetter korps en het Jong Kamper Trompetter korps.

Om 13:00 uur gaan we los met het Groningen Seaports strandfeest op het Hovécon podium! Het wordt weer feesten en meezingen met Stef Ekkel, Papa di Grazzi, zanger Orlando, Poar Neem’n en Fleming.

Het ‘Grand Finale’ concert in de Eemsdeltahal wordt dit jaar gegeven door Bouke & the Elvis Matters Band. Aanvang is om 20:00 uur.

Om 23:00 uur is het tijd voor de afsluiter: boven het water van de haven van Delfzijl barst een gigantische vuurwerkshow los. Het vuurwerk wordt u aangeboden door de hoofdsponsor van de Pinksterfeesten: Koninklijke Wagenborg.

Heel veel plezier!

Programma Pinksterzondag

De 1e pinksterdag belooft een prachtige dag te worden in Delfzijl. De meeste activiteiten zullen plaatsvinden in de haven en op de havenboulevard.

Om 07:00 uur begint voor de 30e keer de Pinkster zeedijk wandeltocht. Daarna volgt om 10:55 uur de eerste start van de Internationale zeilwedstrijden op de
Eems. Ook om 11:00 uur het traditionele sliksleeën oftewel krait’n, buitendijks bij het Eemshotel. Inschrijven kan nog om 10:00 uur.

Een doorslaand succes is elk jaar weer de Nobian Zotte Zondag. Twee podia met gevarieerd aanbod op de Havenboulevard, met dit jaar de Eemsmond Bigband & Wia Buze, Irish Folk extravaganza, Harmony Glen, “levende jukebox” Djoeke & Wietske en straatartiesten.

Op de havenboulevard tevens de eerste editie van Klein Ibiza Eemsdelta, het kleurrijke Ibiza rondom de nieuwe boulevard van Delfzijl. Shoppen op de Ibiza Markt, swingen op tropische en 60s/70s, live muziek, lekker eten, grote Ibiza photobooth, een sneltekenaar, kunst, kidsplein en meer…

Het belooft wederom een prachtige zonnige dag te worden. Tot straks!

Programma zaterdag

Het is alweer gezellig druk in het centrum van Delfzijl. Donderdag zijn de marineschepen gearriveerd en is de aftrap geweest van de “officiele” pinksterfeesten bij café Stad en Lande. Vrijdagavond om 19:00 uur zullen de Magellan Singers bekende zeemansliederen ten gehore brengen in het Centrum tegenover Expert.

Ook de zaterdag staat weer bol van leuke activiteiten. Zo zijn er ’s morgens vanaf 10:00 uur de viswedstrijden rondom de gracht in het centrum van Delfzijl. Vanaf 11:00 uur wordt gestart met de Pinkstertrail. Een wandeltocht van ongeveer 8.5 km door bekende gebouwen in Delfzijl. Inschrijven kan nog tot zaterdag 10:30 uur

Om 13:00 uur vindt voor de 4e keer Met volle kracht over de gracht plaats. Een spektakel waarbij deelnemers zo snel mogelijk over een smalle plank naar de bel moeten fietsen. Een bijna onmogelijke opgave wat meestal een nat pak oplevert.

Verder vinden ’s morgens en s ‘middags de Internationale Pinksterroeiwedstrijden plaats bij het nieuwe clubgebouw van Roeivereniging Neptunus aan het Vlotterspad. Zie voor http://www.kzrvneptunus.nl/rv/ipr/ het programma

Tot vanavond en tot morgen in het zonnige Delfzijl. Veel plezier!

Kermis(korting)!

Vandaag is het dan eindelijk zover: KERMIS!

De Pinksterfeesten barsten dit weekend los in Delfzijl. En zoals altijd is er ook dit jaar weer een geweldige kermis op de Molenbergplein. De kermis begint vandaag en eindigt op maandag 29 mei. Via https://kermiskorting.nl/?kermis=Delfzijl_0250 is het mogelijk om kortingsbonnen te krijgen voor de attracties op de kermis.

Print de kortingsbonnen uit ze uit of ‘show your phone’… Kom naar een Meet&Greet met SUPER MARIO of BING (zie bovenstaand affiche) en vandaag  gezellig naar de Jaarmarkt. Maandagavond (2e Pinksterdag) Vuurwerk!!
Veel plezier!

Zotte zondag 1e pinksterdag

Op zondagmiddag rondom de havenboulevard vinden er tal van activiteiten plaats. Zo zal Cirque Colorique voor u optreden, een bont en kleurrijk gezelschap met muzikanten en acrobaten. Ook zullen er grote blauwe vinders, met een hoogte van 3,5 meter en een spanwijdte van bijna 5, de havenboulevard kleur geven. Een prachtig schouwspel.

Bij Klein Ibiza Eemsdelta is er speciaal voor de kinderen een speciaal kidsprogramma samengesteld. De activiteiten zijn gratis, alle kinderen kunnen prachtige herinneringen komen maken op Klein Ibiza Eemsdelta.

Ook dit jaar weer in de haven het spectaculaire flyboarden waarmee met waterkracht acrobatische salto’s gemaakt worden vlak boven het water.

Aanvang: 13:00 uur

Maandag 2e pinksterdag: Taptoe op Sportpark Centrum!

Op pinstermaandag 29 mei vindt op het Sportpark Centrum de traditionele taptoe weer plaats.

De taptoe begint om 11:00 uur met een optreden van de plaatselijke muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” waarna het Kamper Trompetter Korps en het jong Kamper Trompetter Korps het muziekspektakel compleet maken.

Dijkfeest: geen glaswerk op het strand!

Voor dit jaar geldt ook weer dat glaswerk op het strand tijdens het strandfeest verboden is. Glas hoort niet op het strand en is zelfs gevaarlijk, zeker voor kinderen op blote voeten. Op het strand zullen ook plastic zaken aanwezig zijn waar je je rommel in kunt doen. Deze kunnen achtergelaten worden in de kratten die hiervoor aanwezig zijn.

Zoals eerder aangeven zal er tijdens het strandfeest gebruik gemaakt worden van herbruikbare bekers.

Dus, geen glas meenemen op het strand en rommel in de plastic zakken. Samen houden we het strand schoon!

Aubade voor het Neptunus-bestuur

Traditiegetrouw vindt op maandagmorgen altijd de aubade plaats voor het Neptunusbestuur. Deze keer zal dit gebeuren bij café het Centrum nabij het plein Molenberg, begeleid door het Delfzijls Harmonie Orkest DHO.

Tijdens de aubade wordt uit volle borst het Neptunuslied ten gehore gebracht door het hele bestuur, maar het is niet verboden om mee te zingen. De tekst van het Neptunuslied kun je hier vinden. De melodie van het Neptunuslied is trouwens hetzelfde als die van het Limburgs volkslied.

Om 10.20 uur wordt het bestuur door burgemeester Ben Visser ontvangen op het bordes van het gemeentehuis.

Dijkfeest: bekers met statiegeld!

Tijdens het strandfeest zal er gebruik gemaakt worden van herbruikbare bekers.

Voor een beker wordt 1 euro statiegeld gerekend. Haalt u een nieuw drankje dan wordt de beker omgewisseld voor een schone beker. Bij inlevering van de beker ontvangt u het statiegeld terug.

Intocht Marineschepen en Magellan singers

Vrijdag vult de haven van Delfzijl zich met prachtige schepen die tot en met maandag het sfeervolle decor voor de Pinksterfeesten vormen. Zo lopen rondvaartboot Regina Andrea en de Naarden van het zeekadetkorps Delfzijl de haven binnen. Aangevuld met maar liefst vijf schepen van onze marine, te weten Zr.Ms Luymes van de Snelliusklasse, mijnenjagers Zr.Ms Vlaardingen en Zr.Ms Makkum, duikvaartuig de Argus en marine sleper Waddenzee van
de Noordzeeklasse.

Een feest in een havenstad kan natuurlijk niet zonder zeemansliederen. Delfzijl’s eigen shantykoor de Magellan Singers treedt vanaf 19:00 uur voor u op nabij Expert Boersma. Het koor heeft het repertoire in de loop der jaren verbreed. Niet alleen meer shanty’s, maar ook Engelse en Ierse folk, seasongs en enkele Nederlandse en Duitse liedjes van en over de zee.

Internationale Pinksterroeiwedstrijden

Op zaterdag 27 mei 2023 worden in Delfzijl de 54e Internationale Pinksterroeiwedstrijden gehouden. In de ochtend zullen de jeugdskiffwedstrijden worden gehouden over een afstand van 400 meter en in de middag worden er diverse heats over een afstand van 2200 meter geroeid.

Het prachtige Damsterdiep vormt ook deze keer weer een schitterend decor voor deze spannende wedstrijden. De start en finish is bij het nieuwe clubgebouw van Roeivereniging Neptunus aan het Vlotterspad.

Zie voor programma de site van Roeivereniging Neptunus: http://www.kzrvneptunus.nl/rv/ipr/ Inschrijvingen IPR opent op 6 mei via de website van de KNRB

Pinkster zeedijk wandeltocht

Voor de vroege vogels wordt er op zondag 28 mei om 07:00 uur voor de 30e keer de Pinkster – Zeedijk wandeltocht georganiseerd, een heerlijke wandeltocht gehouden van de Eemshaven naar het Eemshotel in Delfzijl, met onderweg fascinerende uitzichten. De wandeltocht is ongeveer 12 km lang.

U dient om 07:00 uur aanwezig te zijn bij het Eemshotel in Delfzijl van waar u met de bus naar het startpunt gebracht wordt.

Kosten zijn 12,50 euro (inclusief ontbijt) of 5,00 euro (zonder ontbijt)

Opgave bij WSV Spirit: wsvspirit@gmail.com. Kijk voor meer informatie op http://www.wsvspirit.nl/PZW.html

Inschrijving is mogelijk vanaf 1 mei.  Schrijf je op tijd in want….vol=vol

Pinkstertrail 2023: 27 mei!

Goed nieuws: je kan je vanaf vandaag inschrijven voor de Pinkstertrail 2023 via de website www.pinkstertrail.nl. Schrijf je vandaag nog in en zet de datum zaterdag 27 mei in je agenda.

Wil je meedoen met je collega’s? Dan is een bedrijventeam net wat. Met een team van maximaal van 5 personen ben je verzekerd van een gezellige dag met een goed verzorgde nazit. Nadien is het goed vertoeven in het centrum van Delfzijl, waar de Pinksterfeesten Delfzijl in volle gang zijn.

We verklappen nog niet alle gebouwen waar jullie door heen gaan. Wel kunnen we alvast vertellen dat T Hoeske van opoe Iet dit jaar weer van de partij is! Dat alleen al is de moeite waard om mee te doen!

4e EDITIE VOLLE KRACHT OVER DE GRACHT!!

Voor de vierde keer op rij organiseert stichting ‘Volle kracht over de gracht’ het evenement ‘Volle kracht over de gracht’, tijdens de Pinksterfeesten op zaterdag 27 mei a.s.

Volle kracht over de gracht is een evenement dat je met een (zelfgemaakte) fiets over een ‘smalle’ baan van ongeveer 30 meter zo snel mogelijk naar de overkant fietst en er niet afvalt. Er zijn diverse geldprijzen t.w.v. € 250 – € 500 te winnen voor o.a. de snelste man/vrouw, de originaliteitsprijs, de pechprijs. Bedrijven kunnen ook in teamverband mee doen, zijn winnen een wisselbokaal. Het evenement zal dit jaar wederom aan de gracht in Delfzijl plaatsvinden op 27 mei a.s. om 13.00 uur.

Kijk voor meer informatie op https://www.vollekrachtoverdegracht.nl/

Sliksleeën 2023, nu ook voor de jeugd!

Ook dit jaar organiseert de Junior Kamer De Drie Zijlen weer het traditionele sliksleeën op zondag 28 mei.

Nieuw dit jaar is dat ook kinderen zich nu op kunnen geven. Er zijn maar liefst 4 categorieën voor de jeugd waarbij de categorie vanaf 8 jaar de categorie voor de jongste deelnemers is. Voor de ouderen zijn er 3 categorieën namelijk mannen individueel, vrouwen individueel, en estafette individueel.

Inschrijven voor de ouderen kan vanaf 10:00 uur op het strand nabij het Eemshotel. De jeugd kan zich inschrijven via de mail: sliksleedelfzijl@gmail.com. De wedstrijden beginnen om 11:00 uur

Bouwbedrijf Kooi nieuwe B sponsor

Al ruim 75 jaar uw veelzijdige partner in de bouw

Doordat wij al ruim 75 jaar bestaan hebben we ontzettend veel bouwervaring en kennen wij als geen ander het belang van resultaat-, kwaliteits- en veiligheidsgericht werken voor onze opdrachtgevers. We zijn een mensgerichte en proactieve partij en bij ieder project dat wij uitvoeren willen we het plezier en de kwaliteit van wonen, werken en leven verhogen. Daarbij bespreken we ook telkens op welke wijze circulariteit en zero waste een rol kunnen spelen binnen een project.

Kijk voor meer informatie op Bouwbedrijf KOOI (bouwenmetkooi.nl)

Eemsdelta Opslag nieuwe C sponsor

Eemsdelta Opslag biedt opslag ruimte voor u aan in diverse volumes. U kunt units kiezen in 5 verschillende formaten.  Ideaal voor uw tijdelijke of langdurige opslag van uw  spullen. Informeer vrijblijvend bij ons naar de mogelijkheden en beschikbare boxen.  U kunt via ons toegangssysteem 24 uur per dag en 7 dagen per week bij uw opslag.

Eenvoudig, snel en voordelig ruimte huren…  Het kan bij Eemsdelta Opslag

Uw oplossing voor ruimtegebrek in de regio Delfzijl, Appingedam, Loppersum.

Kijk voor meer informatie op Eemsdelta Opslag

Autobedrijf De2Kolommer Delfzijl nieuwe C sponsor

Bij Autobedrijf De2Kolommer Delfzijl doen we alles voor uw wagen. Wij staan niet alleen garant voor deskundig advies en vakkundig onderhoud en herstel, u kunt bij ons ook andere zaken voor uw wagen regelen. Zo kunt u bij ons terecht voor betrouwbare occasies.

Bij Autobedrijf De2Kolommer Delfzijl behoudt u bij onderhoud en herstel de fabrieksgarantie, ongeacht waar u de wagen kocht. U kunt dus ook bij ons terecht met uw nieuwe wagen en bent niet gebonden aan de dealer om uw fabrieksgarantie te behouden. Wij werken volgens de voorschriften van de fabrikanten en met originele kwaliteitsonderdelen, waardoor de fabrieksgarantie officieel geldig blijft.

Kijk voor meer informatie op onze site: Home | Autobedrijf De2Kolommer Delfzijl (dtkd.nl)

Zijnstijl Haarstijl nieuwe C sponsor

Zijnstijl Haarstijl is een kleine keten met 7 kappersalons verdeeld over de provincie Groningen.

Je vindt ons in Appingedam, Bedum, Delfzijl, Groningen, Spijk, Ten Boer en Wagenborgen. Zijnstijl Haarstijl heeft kwaliteit, service en ervaring als basis, en borduurt daar op verder door klaar te staan voor een ieder die drie basispunten zoekt. Van baby tot student tot latere levensfase, voor een ieder wat wils.

Modern, maar ook traditioneel. Hip, maar ook gewoon. Strak, maar ook nonchalant.

Jouw wens is waar we mee beginnen!

Kijk voor een knipbeurt in Delfzijl of Appingedam op Salons | Zijnstijl Haarstijl

Toko Kapal nieuwe C sponsor

Eigenaar Darsi komt van Jawa Tengah, midden Java in Indonesie. In januari 2015 kwam hij naar Nederland, naar Farmsum. Darsi houdt van koken en zijn gerechten zijn gebaseerd op de authentieke Javaanse keuken, vermengd met zijn eigen ideeën. 

De Javaanse keuken is een mix van smaken, zoekend naar balans en volmaaktheid. De kruidige specerijen, sterk van smaak, worden gecompenseerd door verfrissende bijgerechten zoals Atjar, zoetzure komkommer. Droge gerechten worden vergezeld door natte gerechten.

U kunt terecht bij Toko Kapal voor Takeaway maar ook voor de catering. Kijk op Toko Kapal – Home voor meer informatie

Parkdienst Eemsdelta nieuwe C sponsor

PDED specialist in facilitaire dienstverlening in de industrie in regio Delfzijl en Eemshaven.

Eén aanspreekpunt voor al uw facilitaire vraagstukken
Elke industriële organisatie is anders en daarom verplaatsen we ons altijd eerst in u als opdrachtgever voordat we aan de slag gaan. In een industriële omgeving zijn gebouwen, veiligheid, groenvoorziening, technisch onderhoud, vervoer, interieur en dienstverlening versterkend aan elkaar. De behoefte in organisaties groeit om oplossingen op deze gebieden samen te voegen. Uw organisatie kan bij ons rekenen op één aanspreekpunt.

Kijk op PDED – Dienstverleners in de Eemsdelta voor meer informatie over Parkdienst Eemsdelta

Nalbant Handelsonderneming nieuwe C sponsor

Electrotechnische Handelsonderneming Nalbant is gevestigd aan het Zwet in Appingedam en is gespecialiseerd in o.a. pompen, aandrijftechnieken en ledverlichting. Voor totaaltechniek kunt u dus naar Hakan Nalbant

Dow Chemical nieuwe B sponsor

Dow is sinds 1955 actief in de Benelux. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 4.000 medewerkers in dienst op acht grote locaties in Nederland (Terneuzen, Delfzijl en Dordrecht) en België (Antwerpen, Brussel, Tertre, Zwijndrecht en sinds 2016 Seneffe), waaronder zes productielocaties die producten leveren aan klanten in consumer care , infrastructuur en de verpakkingsindustrie.

Dow combineert chemie, biologie en fysica om de innovatieve producten in verschillende belangrijke markten te creëren. Wij bieden vooruitstrevend denken en innovatie aan markten over de hele wereld met oplossingen die essentieel zijn voor de menselijke vooruitgang.

Pinksterkermis van 24 t/m 29 mei

Ook dit jaar kunnen we eindelijk weer genieten van de traditionele pinksterkermis. Vanaf woensdag 24 mei t/m maandag 29 mei zijn er weer allerlei attracties aanwezig voor jong en oud op de molenbergplein.

Houd de site kermiskorting.nl in de gaten voor korting op kaartjes voor bepaalde attracties.